Geschiedenis van Victoria

meer dan 130 jaar fietspassie


Geschiedenis van Victoria


Al sinds 1886 bestaat er mobiliteit op twee wielen onder onze merknaam VICTORIA.
Wij behoren zodoende tot de meest ervaren en bekendste fietsfabrikanten en hebben sindsdien vele generaties van de goede kwaliteit, de bewezen betrouwbaarheid en de hoge gebruiksdeugdelijkheid van onze tweewielers weten te overtuigen.  Aan deze waarden en onze lange traditie voelen wij ons verplicht. Deze vormen de drive en motivatie achter de gestage doorontwikkeling van onze producten.

Maatgevend voor het succes waarmee de herstart na afloop van de oorlog werd ingezet, was de modelserie „Vicky“. Aan het begin van de periode van het Duitse Wirtschaftswunder kwam de „Vicky I“ op de markt, waarvan de basis gevormd werd door een gewone fiets met een 38 ccm kleine hulpmotor en een tank voor het benzine/olie-mengsel. De toenmalige presentatie op de Salon van Genève was een enorm succes.

Maar ook de productie van niet-gemotoriseerde fietsen werd na het einde van de oorlog voortgezet. Hoewel de productie wegens krapte aan materialen aanvankelijk slechts beperkt mogelijk was, nam deze in de loop van de tijd gestaag toe en ontwikkelde zich tot de belangrijkste inkomstenbron. Om marketingredenen werd in het toenmalige wielerrensport ingezet op de uiterst populaire „derny-races“, waarin tal van succes werden geboekt.

130 jaar doorleefde geschiedenis

1886

Oprichting in Neurenberg in het jaar 1886 door Max Frankenburger en Max Ottenstein VICTORIA, toentertijd nog „Frankenburger & Ottenstein“ geheten, fabriceerde aanvankelijk uitsluitend fietsen.

De onderneming werd in 1895 omgevormd in de „Victoria Fahrradwerke AG“.

In 1899 werd de bedrijfsnaam vervolgens gewijzigd in „Victoria Werke AG“


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

private shopping


Fietswereld Dittrich Harkstede

Fietswereld Dittrich Harkstede in het nieuws!

Verleng je garantie met 3 jaar

2 jaar fabrieks- garantie daarna heeft u 3 jaar extra garantie Deze garantie is overdraagbaar.

Reparatie alle fietsen ook niet bij ons gekochte fietsen.

Reparatie alle fietsen

U krijg gratis een zilverpakket

Wij van Fietswereld Dittrich staan voor onze  service en kwaliteit. Daarbij kunt U als klant kiezen wat voor servicepakket U wenst bij aankoop van uw nieuwe fiets.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  9 tot 18 uur
Woensdag:  9 tot 18 uur
Donderdag:  9 tot 18 uur
Vrijdag:  9 tot 18 uur
Zaterdag:  9 tot 17 uur
Zondag:  Gesloten


Financiering