Nooit meer zadelpijn

  • Afspraak maken hoeft niet. I.v.m drukte word het in de ochtend geadviseerd. 
  • neem uw fiets mee, wij kunnen uw zadel plaatsen 
  • opmeten en advies voor de juiste zadel is gratis
  • erop zetten en zithouding aanpassen reken we €10 voor.

De filosofie achter SQ-LAB

Op maat gemaakt

Voor fietsplezier met een perfect passend zadel en het hoogste comfort adviseren wij u altijd op basis van een nauwkeurige zadelmeting: we kijken naar uw persoonlijke fietsgewoonten en zorgen ervoor, dat de breedtemaat past bij uw lichaamsbouw. Onze door SQ-LAB getrainde vakmensen gebruiken hiervoor geavanceerde zadeladviessoftware (digitaal) , waarmee onder meer de afstand tussen uw zitbotjes wordt bepaald.

Afgestemd op gebruik

SQ-Lab zadels zijn er in verschillende vormen, diktes, breedtes en materialen, afgestemd op uiteenlopende gebruikerseisen. Voor de dagelijkse korte ritten waarbij u relatief rechtop zit, is ons Comfort zadel bijvoorbeeld bijzonder geschikt. En trekt u er geregeld als wielrenner op uit, dan geven onze Racing modellen u de juiste ergonomisch-sportieve zithouding.

Dynamische drukverlaging

Door de dynamische eigenschappen van de SQ-LAB zadels kan het vlakke zitgedeelte van het zadel onder de zitbotjes licht meeveren, waardoor er per trapbeweging minder druk op de zitbotjes ontstaat. We verwerken in onze zadels verschillende oplossingen, zoals dual density in de zadelschaal en/of een zadelrails-zadelschaal verbinding die dynamisch kan meeveren.

Zuurstofdoorvoer

De lage zadelneus en de speciale ergonomische verlaging in het SQ-Lab zadel verminderen de druk op het kruis, stimuleren de zuurstofdoorvoer en zorgen voor ventilatie tijdens het fietsen.

Gemaakt voor uw zithouding

SQ-LAB zadels zijn er voor iedere zithouding. Aan de hand van een meting adviseren wij u over de voor u optimale zadelbreedte. Hierbij houden we zowel rekening met uw zithouding als met de afstand tussen uw zitbotjes. Door de grip spots zorgen wij ervoor dat u niet naar voren schuift.

Geoptimaliseerd oppervlak

SQ-LAB zadels worden ontworpen om u een plezierige fietservaring te bezorgen. Juist daarom hebben wij gekozen voor zadels met verschillende aan het gebruik aangepaste hardheden, veelal harder dan veel consumenten gewend zijn. Het voelt misschien even anders, maar u zult merken dat juist een stevig zadel meer ondersteuning geeft en daardoor minder druk veroorzaakt. En dat verhoogt het fietsplezier!

Optimale ondersteuning

SQ-LAB zadels worden ontworpen om u een plezierige fietservaring te bezorgen. Juist daarom hebben wij gekozen voor zadels met verschillende aan het gebruik aangepaste hardheden, veelal harder dan veel consumenten gewend zijn. Het voelt misschien even anders, maar u zult merken dat juist een stevig zadel meer ondersteuning geeft en daardoor minder druk veroorzaakt. En dat verhoogt het fietsplezier!

Compacte Hoogte

SQ_LAB zadels bieden maximaal comfort en zijn tegelijkertijd compact opgebouwd. Dit is te danken aan slimme nieuwe productiemethodes als vacuümtechnologie, waarmee wij met een royale padding toch de zadelhoogte kunnen beperken. Goed voor een ergonomische zithouding en een betere afstand tussen zadel en pedaal.

Waterproof

SQ_LAB zadels zijn water- en weerbestendig en gebaseerd op geavanceerde vacuümtechnologie. De hoogwaardige materialen en de afwezigheid van stiknaden verzekeren u van dagelijks fietsplezier in weer en wind.

Anti-zweet

SQ_LAB zadels hebben een eersteklas zadeldek dat over ademende kwaliteiten beschikt. De padding van hoogwaardig foam zorgt voor het nodige comfort, zelfs onder warme, zonnige, zomerse omstandigheden. Daarmee hebben onze zadels een grote voorsprong op gelzadels: foam wordt niet warm en voorkomt overmatig transpireren.

Fietsplezier

Voor fietsplezier met een perfect passend zadel en het hoogste comfort adviseren wij u altijd op basis van een nauwkeurige zadelmeting: we kijken naar uw persoonlijke fietsgewoonten en zorgen ervoor, dat de breedtemaat past bij uw lichaamsbouw. Onze door getrainde vakmensen bij Fietswereld Dittrich gebruiken hiervoor geavanceerde zadeladviessoftware (digitaal), waarmee onder meer de afstand tussen uw zitbotjes wordt bepaald.

 

Zadelpen vering 

Bij de goedkope verende zadelpennen die je op veel fietsen ziet glijdt er een buis in de zadelpen.Deze constructie heeft drie nadelen: er komt snel speling op, de verende werking is niet geweldig en de richting van de vering is niet goed.

Door op een zadelpen een parallellogramconstructie te zetten en daar een veer tussen te zetten krijg je een veel betere constructie. Het zadel beweegt meer in het verlengde van de rug, er komt veel minder snel speling op de zadelpen en de vering werkt beter.

 

onze aanbod zadels en zadelpennen

 

  • neem uw fiets mee
  • opmeten en advies voor de juiste zadel is gratis
  • erop zetten en zithouding advies kan geld voor gerekend worden (€ 10)


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  8 t/m 17 uur
Woensdag:  8 t/m 17 uur
Donderdag:  8 t/m 17 uur
Vrijdag:  8 t/m 17 uur
Zaterdag:  9 t/m 17 uur
Zondag:  Gesloten
 
Buiten openingstijden kan de fiets gehaald worden d.m.v een sleutelkasje (intresse even bellen a.u.b 0504042363)

9 mei Hemelvaartsdag gesloten


Financiering